Modernizált fényvédelem, amely véd a kék fénnyel szemben is

Hihetetlenül fontosnak tartom a fényvédelmet, amely a bőrápolás egyik ALAPpillérje.

 Hogy miért?

 Mert a megfelelő minőségű fényvédők használata mellett óvni tudjuk bőrünket a mai – és nem a 100 évvel ezelőtti- világra jellemző környezeti hatásoktól (káros sugarak, környezeti stresszorok), és lassíthatjuk a bőr öregedését is!


Mit kell tudni a fényvédelemről?


– az UVA sugarak felelősek a bőr korai idősödéséért (pl. a ráncokért, megereszkedett bőrért) és a napozás okozta pigmentfoltokért.

– az UVB sugarak a bőr legkülső rétegét károsítják, napégést váltanak ki és a bőrrák elsődleges okaként tartják számon.

– és most jön valami „új, a KÉK FÉNY”- a mai világ fényvédői már olyan modernizált, megújult termékek, amik a kék fénnyel szembeni védelmet is garantálják.


Mi is az a kék fény?


Nagy energiájú látható fény, amit angolul High Energy Visible Light-nak (HEV) hívnak, és a Napból, az elektronikai eszközökből, okostelefonokból, számítógépből és tabletekből ér minket minden egyes nap. 

Ha pedig nem akarsz többé „átlagos tömeg” fényvédőket használni… akkor ismerd meg az IMAGE modernizált, bőrtípus szerinti  fényvédőit Digital Aging Defense megoldással, amik a kozmetikai világ újdonságaiként  UVA és UVB védelem mellett a kék fénnyel szemben is védik a bőrt.

fényvédő kozmetikum bőrvédelem

További fontos tanácsaim:


– Válasszunk antioxidánsokban gazdag bőrápolási termékeket, mert az antioxidánsok segítik a bőrben lévő kollagént és elasztint épségben tartani, így az öregedési folyamat kevésbé drasztikus és erős. Például egy antioxidánsban gazdag szérum extra réteg védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Amit javaslok, hogy minden reggel arctisztítás után vigyük fel a szérumot, ami után kis idővel kenjük be arcunkat a megfelelő fényvédővel.

– Többször alkalmazzunk fényvédőt a nap folyamán! Délelőtt 10 és délután 4 között a legerősebbek a sugarak, ilyenkor extrán figyeljünk bőrünkre.

– Ha van rá lehetőség, vásároljunk UV blokkoló napszemüveget  és UPF címkével ellátott ruházatot.

– Cink-oxid és titánium-dioxid a legfontosabb fényvédő összetevők–ezek a fizikai ásványi fillerek visszaverik, nem pedig elnyelik a Nap káros sugarait. 

Keresd szalonomban az IMAGE márka PREVENTION+ termékcsaládját, amely között találunk SPF50+, SPF30+, mattosító hatású és színezett fényvédőket is.

Üdv,

Géber Beáta kozmetikus
Bea

Vélemény, hozzászólás?