Mely bőrproblémákra ajánlott a retinolos készítmény?

A retinolt évek óta az öregedésgátló bőrápoló összetevők aranystandardjaként tartják számon. Ezzel egyetért a legtöbb bőrgyógyász, kozmetikus, szakértő is. Miért?  Csökkenti a ráncok megjelenését és fokozza a kollagén termelődését, miközben elősegíti a sejtekcserélődés gyorsítását, csökkenti az elszíneződéseket és a pattanásokat, valamint kisimítja a kis ráncokat.

A retinol rengeteg pozitív feladatot lát el a bőrápolásban. Akár új retinolhasználó vagy, akár rutinos felhasználó, a szabályok elsajátítása könnyebb, mint gondolnád.

MILYEN HATÁST FEJT KI A RETINOL?

A retinol leginkább azért híres, mert képes egyszerre megbirkózni a látható öregedés és a pattanások minden aspektusával. A retinoidok többféle változata is használatos, beleértve az adapalént, a retinil-palmitátot, a retinsavat és még sok mást. Zsírban oldódó A-vitamin származék, mely természetesen megtalálható az édesburgonyában, tojásban, répában és más ételekben.

Bőrápolási célra a retinol számos, vény nélkül kapható termék formájában beszerezhető, mint pl. az IMAGE MD restoring retinol booster. Természetesen kaphatók vényköteles retinoidok, de a retinol alapú bőrápoló szérumok és krémek is rengeteg öregedésgátló hatást kínálnak.

A retinol használatának hatásai közé tartozik például:

  • Csökkenti a hiperpigmentáció megjelenését
  • Csökkenti az öregségi foltok és a Nap okozta foltok megjelenését
  • Csökkenti a ráncokat
  • Csökkenti a pattanásokat, az aknét
  • Drasztikusan javítja a kollagénhiányos bőr megjelenését
  • Javítja a bőrképet és a bőrtónust

MIKOR KEZDJEM EL A RETINOLOS TERMÉKEK HASZNÁLATÁT?

Öregedésgátló termékként a retinol bármely életkorban hozzáadható a bőrápoláshoz. Megelőzésre leginkább a 20-es éveikben járók használhatják. Ekkor a kollagéntermelés és a bőr regenerálódási készsége évenként 1%-kal csökken.

MILYEN GYAKRAN KELL HASZNÁLNI A RETINOLT?

A retinolt akár naponta használhatod. A szakértők szerint induláskor érdemes két vagy három naponként használni kezdetben. Amikor először kezded használni a retinolt, fontos a fokozatosság, mivel a retinol kissé intenzív lehet, és potenciálisan szárítja a bőrt. Ez különösen fennáll a száraz, az érzékeny, vagy a pattanásokra hajlamos bőr esetében.

Amikor már hozzászokott a bőröd, akkor kezdheted gyakrabban is használni. A retinol felvitele után használj gazdag, erősen hidratáló krémet, de a bőr szárazságától függően érdemes lehet még a retinol előtt felvinni egy hidratáló szérumot is, amely megkönnyíti a használatát. Ha a bőröd kiszárad vagy irritálódik, csak hagyj ki egy vagy két napot.

MIKOR LÁTHATÓAK AZ EREDMÉNYEK?

A kulcsszó a türelem. Bár az összetevőt az erős összetevők közé tartozik, akár 12 hetes kitartó használat is szükséges lehet az eredmények eléréséhez. A bőrödnek néhány hétig is eltart, mire hozzászokik és reagálni kezd sejtszinten.

Előfordulhat, hogy már két hónapon belül látni fogsz bizonyos eredményeket, de a legjobb és legpozitívabb eredményeket a harmadik hónap környékén fogod észrevenni. Szánj időt arra, hogy megtaláld a számodra megfelelő retinolos terméket. Ha pedig megakadtál volna a keresésében, vedd fel velem a kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?