Milyen hatóanyagokban gazdag készítményeket használj, ha hiperpigmentált a bőröd?

Ha fakó és egyenetlen bőrtónustól vagy hiperpigmentációtól szenvedsz, lehet, hogy már számos különböző hámlasztót és lemosót kipróbáltál, hogy orvosold a helyzetet. Nem ritka, hogy ezek a problémák az állkapocs vonalában, az állon, a szemek körül, az orcán és a homlok mentén jelentkeznek.

Talán már hallottad, hogy a C-vitamin kiváló opció a bőrtónus halványítására és a hiperpigmentáció kiegyenlítésére, és ez így is van. A C-vitamin nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, ami segít leküzdeni a bőr károsodását, ami egyenetlen bőrtónust, hiperpigmentációt és ráncokat okoz.

A C-vitamin mellett azonban több más bőrhalványító összetevő is létezik, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagynak, pedig ugyanolyan, ha nem jobb eredményeket nyújtanak.

C-VITAMIN
A C-vitamin vitathatatlanul a legjobb összetevő azon a hosszú hatóanyag listán, amelyek csökkentik a hiperpigmentáció látható hatásait, mivel olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek gátolják a melanin termelődését. És mivel a melanin közvetlenül felelős az egyenetlen bőrtónus és a hiperpigmentáció kialakulásáért, a C-vitamin erőteljes és természetes halványító hatóanyag.

Ha a C-vitamint a napi bőrápolási rutin részeként használod, olyan könnyen felszívódó terméket keress, mint például az ILUMA intenzív fehérítő krémünk. Nemcsak a C-vitamin hatékony formáját és növényi kivonatok keverékét tartalmazza, hanem képes csökkenteni a sötét foltok és az elszíneződések megjelenését, miközben simává és puhává teszi a bőrödet.


ORGANIKUS SAVAK
Az alfa-hidroxisavak (AHA) és béta-hidroxisavak (BHA) néven ismert szerves savak többféle növényi alapú összetevőből állnak, amelyek a bőr elszíneződését, hiperpigmentációját, gyulladását, a bőrpírt és még sok egyebet kezelnek. Mind az AHA, mind a BHA savakkal gyakran találkozhatsz hámlasztó párnákban, tisztító krémekben, kémiai hámlasztókban és szérumokban is.

A kojiksav, az azálsav és a mandulasav mind a szerves savak általánosan elterjedt formái, amelyek kifejezetten a hiperpigmentációt, például a melazmát is kezelik. Ezek a szerves savak általában alacsonyabb, 1-5%-os koncentrációban szerepelnek a termékekben, bár magasabb, akár 20%-os koncentrációban is megtalálhatók, és nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznak, amelyek ragyogóvá teszik a bőrt.

A mi kedvenc organikus savat tartalmazó termékünk az ORMEDIC balancing gel polisher. Növényi enzimek, bambuszszférák és természetes alfa-hidroxisavak kiegyensúlyozott keverékét tartalmazza, és fokozza a bőr ragyogását. Ha fakó és pigmentált a bőröd, szerintünk imádni fogod ezt a zselés csiszoló hatású lemosót.


RETINOL
Az A-vitamin egyik formájaként a retinoidok a nehezen kezelhető hiperpigmentáció és bőrelszíneződések esetén a legmegfelelőbb hatóanyagok. A retinol azért is híres, mert segít növelni a bőrsejtek természetes regenerálódásának sebességét, ami pedig egészségesebb megjelenésű bőrt alakít ki és egységesíti a pigmentált területeket.

Retinoidot krémekben és maszkokban találhatsz, például az AGELESS total retinol-A crème termékben is. Kifejezetten az öregedés látható jelei és a fakó bőr ellen fejlesztették ki, retinol, szerves savak és peptidek keverékével.

Alkalmazása egyszerű. Este, lefekvés előtt vidd fel, és csak hagyd, hogy a könnyen felszívódó krém egész éjszakán át dolgozzon a problémákon. Rendszeres, folyamatos használat mellett észre fogod venni, hogy halványodik a bőr színe és egészségesebbé válik az arckép.

NIACINAMIDOK
A fehérítő szérumokban biztosan találkoztál már a niacinamiddal. A B3-vitamin egyik formájaként a niacinamid a sejtpigmentáció elleni küzdelemben segít, miközben csökkenti a pattanások okozta elszíneződéseket és hegeket is.

Niacinamidot leginkább a nappali szérumokban találsz, pl. az ILUMA intense facial illuminator szérumban. Ha szerves savak, vitaminok és niacinamidok keverékét keresed, amelyek az egyenetlen bőrtónust célozzák, úgy gondoljuk, hogy a bőrödnek jót tehet ez a könnyű, folyékony halványító folyadék.


ARBUTIN
Az áfonyából és körtefa leveléből természetes módon nyert arbutin a hidrokinon természetes alternatívája. A hidrokinon használatának egyik legnagyobb előnye a sejtekre gyakorolt kíméletes bőrfehérítő hatás.

Mindenkinek, aki sötét hiperpigmentációtól szenved, az arbutin rendszeres használata hatékony segítséget adhat. Bár nagyon kevés klinikai vizsgálatot végeztek arról, hogy mennyi idő szükséges az arbutin eredményeinek megjelenéséhez, a legtöbb anekdotikus bizonyíték szerint átlagosan négy-hat hét rendszeres használat esetén érhető el a legjobb eredmény.

Ha elakadtál termékvásárlás közepette, és további segítségre lenne szükséged otthonápolási rutinod kialakításában, akkor keress bizalommal elérhetőségeimen.

Köszönöm.

Üdv,

Bea

Vélemény, hozzászólás?