Otthonápolási kisokos

Sajnos még nem találták fel azt az egyetlenegy krémet, amely minden bőrproblémára (anti-aging, pigmentfoltok halványítása, pattanások kezelése stb) megoldást jelent és az összes otthonápolási funkciót (tisztít, hámlaszt,hidratál, nyugtat stb) felváltja.

Ezért most arra kell hagyatkozni, ami jelenleg elérhető; több különböző készítmények alkalmazása, amelyek együttes használata jelenti a mindennapos otthoni bőrápolást.


A TOP3 must-have otthoni készítmény:


Arclemosó: A bőr természetes regenerálódásához elengedhetetlen az arcbőr megfelelő tisztítása. Az éjszakai arctisztítás kihagyhatatlan, mert ilyenkor szabadulhatunk meg a nap folyamán lerakódott felesleges szennyeződésektől, faggyútól, verejtéktől és sminktől. „Extra pontként” továbbá a megfelelően letisztított arcbőrön a szérumok/krémek könnyebben és hatékonyabban szívódnak a bőrbe.

Szérum: A krémmel ellentétben hígabb állagú, kisebb molekulákat tartalmaz és célja, hogy magas koncentrációban jutassa az erős hatóanyagokat a bőrbe. Mindig célzottan dolgozik, vagyis adott bőrproblémá(k)ra fókuszálva nyújt megoldást, így erősen javasolt szakértő segítségével kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet. Ha a szakértő úgy tanácsolja, a dekoltázsra is alkalmazható.

Fényvédő: Szerintem ez a legfontosabb otthonápolási termék az összes közül, hisz ha nem használunk rendszeresen fényvédőt a mai világra jellemző agresszívebb UV-sugárzásokkal és környezeti stresszorokkal szemben, akkor a bőr korai elöregedését, pigmentálódását és a bőrrák kialakulásának bizonyítottan nagyobb esélyét kockáztatjuk meg. Keresd a minőségi verziókat, amelyek hidratálóként is funkcionálnak.


Amiket még javaslok a TOP3 készítményeken túl:


Szemkörnyékápoló: Használatát a kisebb ráncok, szem alatti táskák, bőrszárazság megjelenésekor vagy preventív céllal ajánlom. Mivel a szem körüli bőr érzékenyebb, finomabb és „másabb”, így mindenképp azt javaslom, hogy célzottan, erre a területre javasolt terméket válasszunk. Amit fontos még kiemelnem, hogy a nagyon magas koncentrátumú szérumokat és hámlasztókat NE használjuk a szemen vagy szem körüli részen.

Hámlasztó: Rendszeres használata szinte minden bőrtípusnak javasolt: gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a hatóanyagok könnyebben és hatékonyabban szívódnak a bőrbe. Ami fontos használatuknál, hogy mindig kövesd és tartsd is be bőrápolási szakértőd utasítását (milyen gyakorisággal, mikor, hogyan kell használni stb).

Éjszakai hidratálókrém: Amig mi alszunk, addig bőrünk regenerálódik, megújul, és befogadóbb a krémekre. Egy jól kiválasztott, gazdagon hidratáló, mélyen tápláló éjszakai krémmel még nagyobb csodát érhetünk el a must-have szérumkombinálásával együtt. A krémet a szérum alkalmazása után javasolt 1-2 perccel felvinni a bőrre! Ha a szakértő úgy tanácsolja, a dekoltázsra is alkalmazható.

Maszk: Többféle létezik, amik között találunk hidratáló, hámlasztó, agyagos, szenes, éjszakai és sheet maszkokat is. Nagyobb dózisban, specifikusan egy adott problémára fókuszálva fejtik ki hatásukat, így még egyénibb eredményt produkálhatunk az arcbőrön. Általában max 1-2szer javasolt használni hetente, amely az otthoni bőrápolásra teszi fel a nagybetűs „i”-t.

Retinol: A sokak által szupersztárként emlegetett hatóanyag, amely segít, hogy a bőr felső rétege gyorsabban megújuljon, és szinte minden bőrproblémára (ráncos, pigemntált, pattanásos stb bőrre) ajánlott. Szérum és a hidratáló után javaslom felvinni, csak éjszakára, nem minden egyes nap. Ha a rutinod része a retinol, a fényvédelem még fontosabb, mit valaha, hisz a retinol (fény)érzékenyebbé teszi a bőröd a káros UV-sugarakkal szemben.

Ajakápoló: Speciálisan az ajkak körüli vékony ráncokra fókuszál és javítja az ajkak volumenjét, hidratáltságát. Mivel vannak már a piacon olyan ajakápolók, amik SPF-et tartalmaznak, ezért célszerű azt választani.


Összegző


A fentiek alapján láthatod, hogy sokféle bőrápolók közül választhatunk. A lista pedig NE IJESSZEN MEG; ez nem azt jelenti, hogy az összeset meg kell vásárolnod. Pont ellenkezőleg! Meg szeretnélek nyugtatni, hogy ennyiféle bőrápoló termék elérhető szalonomban, amik között biztosan megtalálhatjuk a bőrproblémádra legmegfelelőbbeket. Engedd, hogy segítsek neked, ahogy több vendégemnek is teszem/tettem.

Várni fogom hívásod.

Üdv,

Vélemény, hozzászólás?