Gyulladt, pattanásos bőr

A gyulladt, pattanásos bőr a serdülőkor legelterjedtebb bőrproblémája, ami akár a  felnőttkorban is előfordulhat.

Amiért fontosnak találom a gyulladt, tisztátalan bőr kezelését az az, hogy a  pattanások az arcon kisebb vagy akár nagyobb mértékben is, de negatívan kihathat az egyén önbizalmára. Szerencsére több megoldás is  létezik a tisztátalan bőr kezelésére, amiket ebben a cikkben részleteznék.

Okok a pattanásos bőr kialakulásához:

A pattanások túlnyomórészt a zsírosabb bőrterületen alakulhatnak ki, de van rá példa, hogy a száraz bőrön is létrejöhetnek.

A legfőbb oka a faggyúmirigyek túlzott faggyútermelése okozza, amely  a kivezető nyílás eltömődéséhez, a pattanások/miteszerek kialakulásához vezethet.

További generátorok:

-Genetika: pattanásra, zsíros bőrre való hajlam örökölhető

-Allergiás tünetek bizonyos kozmetikumokra, gyógyszerekre, amik serkenthetik a gyulladásos bőr kialakulását

-Szmogos, városi levegő is serkentheti a pattanások belsejében lévő baktériumokat, így a gyulladásos bőr elterjedését az arcon.

-Hormonális változásoknál: például menstruációt megelőző napokban vagy tinidzser korszakban

-Stressz

 

Tanácsaim:

-Tudom, ez lesz az egyik legnehezebb betartani, de próbáld meg elkerülni a pattanások kinyomkodását, mivel azok kinyomkodása a pórusokban lerakódott baktériumok elterjedését serkenthetik, vagyis a pattanások további elfertőzését okozhatják.:)

-Bízd a pattanások kinyomkodását egy szakemberre, aki még a megfelelő termék kiválasztásában is segédkezni tud. Így biztos lehetsz abban, hogy a Te bőrproblémádra megfelelő terméket fogod alkalmazni.

-Megfelelő, helyes táplálkozás: Ki nem mondott szabály, de érdemes odafigyelned az étkezésédre is, amivel csökkentheted a gyulladt, zsíros bőr tüneteit. Próbálj meg egészségesen táplálkozni és elkerülni a szervezetedre káros ételeket, úgy mint az olajban készült ételeket, rossz minőségű csokoládékat, alkoholt, csipszeket.

-Igyál sok folyadékot (vizet), hogy kitisztítsd szervezeteted a káros anyagoktól!

Szalonomban megtalálható különböző kezelések a gyulladt, pattanásos bőrre:

  • BABOR Pure tinédzser arckezelés- BABOR speciálisan erre a bőrproblémára kidolgozott kezelése.
  • BABOR Mélytengeri alga kezelés- Az alga szuper méregtelenítő hatása pozitívan hat a gyulladt bőrre.
  • BABOR Pure Select Antiaging kezelés- felnőttkori pattanásokra
  • Age Attraction orvoskozmetológiai mélyhámlasztása Beta- Hydroxy-val-  Antibakteriális hatása miatt csökkenti vagy akár panaszmentessé teheti az aknés bőrt, továbbá a bőr megújításában is segédkezik. Hála a Beta- Hydroxy-Sav szuper hatásának, nem okoz semmilyen bőrirritációt, kellemetlen érzést a páciensnek.

Otthoni tisztításra/kezelésre:

1. Arctisztítás: Nagyon fontos az arcra lerakódott kosz, baktériumok megfelelő eltávolítása, tisztítása nap mint nap, hogy megakadályozzuk a további fertőzést az arcon, és segítsük összehúzni a pórusokat.

  • BABOR Tonic megfelelő a gyulladt/zsíros bőr tisztítására, melynek alkoholtartalma segít kitisztítani és összehúzni a gyulladt pórusokat.
  • BABOR Cleansing Gel & Tonic 2in1- Frissítő, mattító zselé és arcvíz, ami egy gyors és egyszerű megoldást nyújt a zsíros, pattanásos bőr tisztítására.
  • Age Attraction multifunkcionális Pure Face habja, mely bármely bőrtípusra alkalmazható.

2.Babor Pure termékcsalád: A BABOR-nak sikerült kidolgoznia egy hatékony termékcsaládot, amely szabályozza a faggyútermelést, mattítja a zsírosan fénylő bőrt, tisztítja és összehúzza a pórusokat, ezzel egy egyenletesebb bőrképet létrehozva használójának.

 

Ha bármely szolgáltatás, termék felkeltette az érdeklődésedet és segítségre lenne szükséged,akkor hívj bizalommal a +3620/311 3811-es számon!

További szép napot kívánok Nektek!

Üdv,

Bea