A mai rohanó világunkban sokan megfeletkeznek az arcbőr megfelelő letisztításáról, ami a bőr természetes regenerálódását segítheti elő. Sokan nem tudják, de ha minden nap megfelelően tisztítanák arcbőrüket, akkor kevesebb problémájuk lenne a nyitott pórusokkal, pattanásokkal és mitesszerekkel, továbbá bőrük fiatalabbá, üdébbé válhatna.

Ezek mellett nem elhanyagolható tényező, hogy a megfelelően letisztított arcbőrön az éjszakai/nappali krémek, szérumok könnyebben és hatékonyabban tudnak felszívódni a bőrbe, ezzel is növelve azok hatékonyságát, eredményességét.

Általában naponta kétszer ajánlott a tisztítás. Az éjszakai arctisztítás azért fontos, mert akkor szabadulhatunk meg a felesleges szennyeződésektől, sminktől, verejtéktől, amik a nap folyamán lerakódtak az arcbőrünkre. Míg a reggeli arctisztítás azért lehet hasznos, mivel akkor tudjuk eltávolítani a szervezetből kiürült méreganyagokat a bőrről, amiket éjszaka folyamán kibocsátott a szervezetünk.

Arclemosók vásárlásakor a legfontosabb tanácsom:

Nagyon fontos, hogy az arclemosó vásárlásakor a bőrtípusodnak megfelelő szert vásárolj! Általában napi kétszeri tisztítás (reggelente és este) elégséges ahhoz, hogy megtisztítsd bőrödet a felesleges szennyeződésektől. Ha kevés sminket használsz és/vagy száraz a bőröd, akkor érdemes csak egyszer, lefekvés előtt letisztítanod a bőrödet, nem szükséges reggel is elvégezned a tisztítást.

Véleményem szerintem érdemes komolyan venni a tisztítást, beépíteni mindennapi rutinjaid közé. Meglátod, az arcbőröd meg fogja hálálni ezt a plusz törődést. Letisztítástól bőröd fellélegzik, arcbőröd rózsásan frissnek fog hatni. Nem mellékesen ez nem egy hosszadalmas, kellemetlen procedúra, amit ne élveznél. 

Babor megoldás:

Szerencsére Babor kifejlesztett több megoldást is a zsíradék, smink és egyéb szennyeződés (porrészecskék) eltávolítására.

A Babor bőrtisztító termékei használatával egy pillanatra kizökkenhetsz a hétköznapok egyszínűségéből. Reggel megújult erővel indíthatod a napot, este pedig lemoshatod a nap fáradalmait.

Termékei kíméletesen távolítják el a vízben és olajban oldódó szennyeződéseket a bőrről. Természetes, tiszta olajokkal és növényi kivonatokkal, szintetikus anyagok, és tartósító szerek nélkül tisztítják és ápolják a bőrt. A Babor termékeinek köszönhetően a bőr lipidháztartása kiegyenlített marad, savköpenye nem károsodik.

A Babor cleansing termékcsalád részletes bemutatásával, tájékoztatásával kapcsolatban kérlek látogasd meg a „Babor arctisztító termékcsaládja a szebb, egészségesebb és üdébb arbőrért!” című cikkemet, ahol részletes információt szolgáltatok a Babor termékeiről és arctisztítás folyamatáról!