A narancsbőrről általában

Ha Te is abba a 10%-ba tartozik, akiknek nincs narancsbőrük, akkor szerencsés vagy, és nem is kell tovább olvasnod a cikkemet.

De ha mégis szenvedsz cellulitos bőrtől, akkor érdemes kicsit több információt megtudno erről a problémáról.

Fogalma:

A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr középső rétegén, a kötőszöveten áttüremkedő zsír, ami apró gödröcskéket, 'szivacsos tapintást' eredményez a test kritikus pontjain.


Okai

1. Mozgás hiánya, mozgásszegény életmód
2. Testalkat, ösztrogén túltengés
3. Méreganyagok felgyülemlése

Nemcsak a teltebb nők szenvedhetnek cellulittól, hanem  a vékony hölgyek is ugyanolyan kiszolgáltatottak lehetnek a narancsbőrrel szemben. Ezt a bőrproblémát a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a sejtközötti állományba lerakódott kocsonya szerű anyag és a zsírsejtek nagymértékű megnövekedése okozhatja.

A bőr felszíne alatt több millió zsír sejt képes a zsír elraktározására. A narancsbőr folyamatosan alakul ki, ahogy a zsírsejtek egyre nagyobb csomókba rendeződnek és ágyazódnak be a bőrszövet rostjai közé.

Kialakulása egy összetett folyamat, amit több tényező generálhat:

A mozgásszegény, inaktív életmód, a helytelen táplálkozás, az elsalakosodott szervezet mellett különböző idegrendszeri, hormonrendszeri működési zavarok  is okozhatják a narancsbőr kialakulását.

Esztétikai hátrányán kívül egészségügyi problémákat is okozhat:

jelentősen rontja a vér és nyirokkeringést; vagyis a megnagyobbodott zsírsejtek egyre jobban akadályozzák a salakanyagok kiválasztását, és a bőr alatti szövetek vérellátását és a nyirokkeringését. A zsír- és vízháztartás anyagcserezavarai és az elégtelen nyirokkeringés során kialakult salakanyagok felgyülemlenek a bőr kötőszövetében, amik narancshéjhoz hasonló bőr felületet hoznak létre.

A narancsbőr mértéke (zsírszövet vastagsága) egyénenként változó lehet!

Előfordulása lehet fenéken, csípőn, combon és hason.

Otthoni használatra alkalmas anti-cellulit készítményekről röviden

Sajnos a narancsbőrtől megszabadulni az egyik pillanatról a másikra nem lehet, sőt kifejezetten hosszú és időigényes feladat. Ezért nagyon fontos az otthoni ápolás, ami a megfelelő diéta/ mozgás mellett segít a kívánt eredmény gyorsabb elérésében.

Május 12-től 17-ig: anti-cellulit krémek AKCIÓS áron, 20%-ék kedvezménnyel a GB Kozmetikában!

                                   

1. BABOR ULTIMATE 3D CELLULITE Lotion
Csökkenti a cellulitot és hexapeptid-39, forskolin én koffein 3D aktív komplexével feszesíti a bőrszövetet.

2. BABOR ULTIMATE FORMING BODY Cream
Tripeptid-1-gyel, zöld algával és regeneráló Biogen Plant kivonattal csökkenti a striákat és hegeket.

3. Age Attraction Secret Smoothing Concentrate anti-cellulit és alakformáló gél

Rendkívül koncentrált tápláló formulájának köszönhetően segít a cellulit látható jeleinek csökkentésében és az alakformálásban. A bőrt rugalmassá, bársonyosan puhává teszi.

A Secret Smoothing Concentrate gél hamar felszívódik a bőrbe, míg a grapefruit kivonatnak köszönhetően üdítően friss illatot kölcsönöz a termék használata folyamán.

Ha bármilyen kérdésed van a termékekkel kapcsolatban, akkor nyugodtan hívj a +3620/311-3811-es számon, vagy kérdezz személyesen szalonomban.

Üdv,

Bea

GB Kozmetika- Tata

 

Forrás: www.depositphotos.com, www.babor.hu, wikipedia