Hirtelen növekedés, súlygyarapodás, terhesség vagy épp fogyókúra, súlyingadozás okozhatja azokat a bizonyos vörös vagy lilás csíkokat a bőrön, amelyek a bőr kötőszöveti rostjainak elszakadásával jelennek meg a bőr problémás (has, comb, kar) területein.

Ha ilyeneket tapasztalnánk bőrünkön, akkor biztosak lehetünk, hogy striáról van dolgunk.

Mi is az a stria?

A stria kialakulását a bőrön egy olyan bőrfeszülés eredményezi, amikor is egy intenzívebb súlyváltozás következtében a bőr irha rétege nem olyan tempóban változik, nyúlik, mint ahogy kellene, és végül elszakad, bőrrepedéseket idézve elő az adott területen. E csíkok kialakulásukkor vöröses, lilás színűek, amelyek egy idő után elhalványulnak, fehérebbé válnak, de továbbra is eltérő színűek maradnak, mint az egyén bőre. 

Jelenleg a szépségiparban, a bőrgyógyászatban nincs olyan kezelés, amely 100%-osan el tudná tüntetni a striákat, de annak halványítására szerencsére már van lehetőségünk és alternatívánk.


Kozmetikámban egy igen látványos, költséghatékony és bizonyított megoldást ajánlok, amely már az első kezeléstől fogva szemmel láthatóan halványítja a striát és annak mélységét!


Tűs mezoterápia - Apró tűszúrásokkal a stria halványításáért! 

A tűs mezoterápia célja a kollagén és az elasztin rostok előállításában felelős fibroblast sejtek stimulálása a problémás területeken, amellyel így egy intenzív gyógyulási, bőrmegújító folyamatot indítunk el, ezzel halványítva a stria mélységét és színét.

A tűs mezoterápia lényege, hogy apró tűszúrásokkal mikrosebeket ejtünk az elszarusodott hámrétegen. A bőr a mikro-csatornákon keresztül megnyílik, ezzel lehetővé téve a bőr mélyebb, irha rétegébe történő bejuttatását annak a hatóanyagkoktélnak, amellyel végül stimuláljuk a fibroblast sejtek működését ott, ahol a szövetfeszülés, a rostok szakadása aktuálisan történt.

A kezelés folyamán steril, egyszer használatos mezoterápiás hengerfejet használok, míg a kezelés folyamán alkalmazott hatóanyagkoktél orvosi tisztaságú! 

Hasznos tanács:

Bizonyított, hogy a friss, vékony sávoknál 80-90% a szövetfelépülés, míg a mélyebb, vastagabb, régebbi striáknál 40%-os a szövet javulása. Emiatt mindig javaslom, hogy minél hamarabb kezeltessük a striát, mert akkor érünk el sokkal látványosabb eredményeketl! A kezelés főleg comb és fenéktájt a leglátványosabb!

A kezelést kúra keretein belül ajánlott igénybe venni!

Ára a kezelt terület nagyságától is függ, 7.000-12.000Ft között ingadozik alkalmanként.

További információval kapcsolatban keress bizalommal a +36 20/311 3811-es számon vagy írj emailt!

Üdv,

Bea